top of page
  • kontakt8441

Nordic Black Theater sin "Hederspris"til OMOD.

I anledning feiring av "Africa Day", som markeres globalt på den 25. mai årlig, mottok vår daglige leder, Aki De Leon, en anerkjennelse for sitt arbeid gjennom 30 år.


Foto; Iffit Qureshi


Til stedet for å presentere prisen på vegne av NBT var TV-journalist Zaman Kadafi. Han fortalt videre om hvordan han for første gang ble kontaktet av OMOD-lederen for 20 år siden. Kadafi var da en ung journalist i Stavanger Aftenblad og de Leon kunne informere om at han/OMOD hadde anmeldt Krf til politiet med hjemmel i rasismeparagrafen.


Begrunnelsen var at muslimer gjerne kunne bli medlemmer hos Krf, men ikke kubbe holde verv på grunn av partiets bekjennelsesparagraf. Denne dikterte at verv kun forbeholdt kristne, troende medlemmer.


Kadafi fleipte litt med at han, selv om han er muslim, ikke kunne forstår hvorfor denne mannen som til og med heter Oddvar til mellomnavn var så opprørt over en slik paragrafen. Kadhafi menter at de Leon argumenter godt for seg, og skrev en artikkel om tematikken.Kadafi beskrev De Leon som kunnskapsrik, klok, sta og uredd. En kriger som har stått på for minoriteter rettigheter i Norge. Som pris fikk de Leon et maleri fra NBT malt av Zoya Taylor. https://spencegallery.com/zoya-taylor


Akhenaton de Leon og OMOD takker Nordic Black Theater for prisen, og den anerkjennelsen som prisen betyr.


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page